Skip to main content

That’s You – konsolipelihybridi viihdyttää noviisejakin

Konsolipelaamista ei ole juurikaan ehtinyt käsitellä blogissamme, vaikka tuotakin tulee harrastettua etenkin Lunkisti-Teron toimesta. Omalla kohdallani konsolikikkailu on lähes jäänyt, sillä sopivaa pelattavaa ei ole sattunut haaviin. Olihan se kiva saada Grim Fandango takaisin moderniin pelikirjastoon, mutta That’s You oli ehkä sittenkin pelisyksyn todellinen yllättäjä.

That’s You on kuuluu PlayStationin uuteen PlayLink-pelisarjaan, joka yhdistää konsoli- ja mobiilipelaamista. Kyllä. Peli ladataan konsolille ja sitä pelataan kännyköihin ladattavalla That’s You -sovelluksella. Osallistujat aktivoivat pelin, valitsevat hahmon ja antavat hahmolleen nimen (oikean tai keksityn) ja sitten vaan jäädään odottelemaan, että kaikki halukkaat ovat saaneet pelikohtaisen profiilinsa luotua. Kun kaikki ovat mukana, peli valitsee henkilön, josta aloitetaan. Sitten alkaa kysymysten esittäminen. Kysymyksiin liittyy usein jonkinmoinen vastaajien aktivointi älypuhelimia hyödyntäen. Joihinkin kysymyksiin vastataan kirjoittamalla, joihinkin kysymyksiin liittyy jonkun kuvan valinta ja joissakin tehtävissä piirretään annetun kuvan päälle. Tehtäviin kuuluu aina osuvimman vastauksen arvaaminen ja tästä saa pisteitä. Pelin lopuksi vastaajat listataan paremmuusjärjestykseen.

That's You kulkee puhelimessa, tarvitaan vain pari pelikaveria ja PS4
That’s You kulkee puhelimessa, tarvitaan vain pari pelikaveria ja PS4

Se, miksi koukutuin That’s Yousta oli osallistumisen helppous puhelimella, pelin upea grafiikka ja ennen kaikkea pelin selostus. Se on harvinaisen onnistunutta, joskin toki kuivan nasevaa, mutta silti kaikin puolin pelin ideaan nähden hyvällä maulla ja suhteellisen hyvällä tilannetajulla toteutettua. Eri pelaajiin liittyvissä pelimaailmoissa on paljon yksityiskohtia, mitä ihmetellä toisten vastauksia odotellessa. Vastauksista kilahtavissa pelimerkeissäkin on leikitelty eri aiheilla. Pelin viiihdearvoon vaikuttaa ennen kaikkea kenen kanssa pelaa: tällä pelillä on sukulaisten piirustustaitojen selvittämisen lisäksi ajettu tiimiin sisään uutta työkaveria (luulot pois:).

Kanssapelaajien taiteilemia hattuja Lunkisti-Maijalle
Kanssapelaajien taiteilemia hattuja Lunkisti-Maijalle eli hatut jokainen on piirtänyt omalla puhelimellaan ja That’s You kokoaa ne yhteen

Seuraavaksi pitäisi pelata lisää aikaa ja kokeilla PlayLink-sarjan muita julkaisuja, Hidden Agenda ja Knowledge is Power. Viimeisimmästä mainitusta tietovisasta olen saanut pikaiset maistiaiset, toisen pelaajan vastaamisen hankaloittamisesta  (esimerkiksi jäädyttämällä toisen näyttö) voi olla apua tiukan paikan tullen. Voittohan se on joka ratkaisee…

Maija

Maija innostuu melkein mistä tahansa ja tämä näkyy monipuolisena artikkelituotantona Lunkisti-blogissa. Matkailualalla työskennelleenä häneltä voi tipahtaa reissuvinkki jos toinenkin. Hän jaksaa myös imeytyä television ääreen - vaikka kukaan ei kuulemma enää tee niin! Samassa taloudessa asuu myös kaksi Bichon Friseetä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.