Amerikkalaiset cookiet

Iso, kullankeltainen keksi suorastaan vaatii päästä suuhun.  Tällä ohjeella valmistaa parikymmentä  pehmeän mureaa ”cookieta” noin 30 minuutissa. Paistolämpötila on 200 astetta.

Ainekset:

  • 200 g voita (mielestäni voilla kekseistä tulee koostumukseltaan parempia kuin leivontamargariinilla)
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 1 keltuainen (kokonainen munakin käy)
  • 2 tl soodaa
  • 3 tl vaniljasokeria (voi käyttää myös vaniljaesanssia)
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • Herkkuja – pilko makusi mukaan esim. desi taateleita, rusinoita tai pähkinöitä – itse pilkon useimmiten joukkoon Taloussuklaata 1/2 levyä; joskus käytän myös tumma- ja valkosuklaapaloja… Riippuu kuka on tulossa kylään:)

Sekoita pehmeä voi (älä lämmitä voita kuitenkaan sulaksi) ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää siirappia, sekoita. Lisää kananmuna, sekoita taas. Lisää vaniljasokeri, ja sooda-vehnäjauho-sekoitus (sekoita sooda jauhoihin) desi kerrallaan ja lopuksi lisukkeet.  Valmiin taikinan pitäisi irrota hyvin astian seinämistä ja olla suht jämäkkää, jotta siitä saa pyöräytettyä keksitaikinapallerot.

Ota reilu ruokalusikallinen taikinaa ja pyöräytä tästä pallero (voit ottaa käsiin hyppysellisen jauhoja tarvittaessa), laita se pellille ja painele keksiksi. Jätä keksien väliin suht paljon tilaa (teen yhdelle pellille n. 9 keksiä) koska ne leviävät aika paljon paistettaessa.

Paista keksit 200 asteessa, keskitasossa n. 8 min. Ensimmäisen pellillisen jälkeen voi olla, että seuraavat pellilliset valmistuvat nopeamminkin.

Ota valmis pellillinen ulos, anna keksien olla hetken pellillä (esim. kun siirrät seuraavan pellillisen uuniin) ja siirrä sitten keksit esim. jäähdytysritilälle, sillä tämä tuo rapsakkuutta kekseihin.

Sitten vain nauttimaan!

Maija

Maija innostuu melkein mistä tahansa ja tämä näkyy monipuolisena artikkelituotantona Lunkisti-blogissa. Matkailualalla työskennelleenä häneltä voi tipahtaa reissuvinkki jos toinenkin. Hän jaksaa myös imeytyä television ääreen - vaikka kukaan ei kuulemma enää tee niin! Samassa taloudessa asuu myös kaksi Bichon Friseetä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.